Turkcell’den 5G ihalesinin ödemesinde taksit talebi

Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, 5G Frekans Bedeli İçin Uzun Vadeli Ödeme Planı Üzerinde Görüşüyor

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Şovu (CES2025) sırasında yaptığı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı ile 5G ihalesi için frekans bedelinde tek seferlik ödeme yerine 10 yıllık ödeme planı üzerinde görüştüklerini belirtti.

Emre Eser’in CNBC’den aktardığı habere göre, Koç, frekans bedelleri konusunda Ulaştırma Bakanlığı’na taleplerini ilettiklerini vurgulayarak, “4G ihalesinde devlete 4.5 milyar Euro gelir sağlandı. Eğer 5G ihalesinde benzer bir gelir beklentisi varsa, bu geliri 15-20 yılda kazanmamız gerekiyor. 5G ihalesinde bu beklenti oluşursa ve frekanslar için yüksek ücretler ödenirse, yatırım için kısıtlı bir bütçe kalır” dedi.

Ödeme konusunda farklı seçeneklere de dikkat çeken Koç, “5G ihalesinde ödemenin tek seferde değil uzun vadeli taksitler halinde olması veya gelirden pay alınması gibi alternatifleri değerlendiriyoruz. Bu sayede operatörleri mali açıdan zor durumda bırakmayacak bir model oluşturabiliriz” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5G ihalesinin 2025’te gerçekleştirileceğini ve kullanımın 2026’da başlayacağını açıklamıştı.

Related Posts

TZOB’dan don felaketine ilişkin açıklama: ’65 ilimizi etkiledi’

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar don felaketine ilişkin açıklamada bulundu. Bayraktar “65 ilimizde meyve bahçelerimiz don felaketinden etkilendi” dedi.

Kredi kartı borçları takipte: Yüzde 1056 artışla rekor kırdı!

2020’den bu yana bireysel kredi kullanımında önemli bir dönüşüm yaşandı. BDDK verilerine göre, konut kredileri ciddi oranda gerilerken, kredi kartları bireysel kredilerin neredeyse yarısını oluşturur hale geldi. Takipteki kredilerde ise en büyük artış ihtiyaç kredileri ve kartlarda görüldü.

Bakanlık harekete geçti: ‘Gizemli kutu’ya inceleme

Sosyal medyada içeriği önceden belli olmayan, ‘Sürprizlerle dolu bir paket’ anlamına gelen, ‘Gizemli Kutu’ satışlarına yönelik şikayetler artarken, Ticaret Bakanlığı tarafından 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında inceleme başlatıldı.

12 aylık ihracat tarihi seviyede

Türkiye’nin ihracatı nisan ayında yüzde 8.5 artarak 20.9 milyar dolara yükseldi. Böylece tarihin en yüksek ikinci nisan ihracatı gerçekleşti. Dış ticaret açığı nisanda yüzde 21.7 artışla 12 milyar dolar olurken, 4 aylık açık 34.5 milyar doları buldu. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Nisanda mal ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8.5 artışla 20.9 milyar dolara yükselmiştir. En yüksek ikinci nisan ayı rakamı elde edildi. Son 12 aylık yıllıklandırılmış mal ihracatımız Cumhuriyet tarihimizin en yüksek seviyesi olan 265 milyar dolara yükselmiştir” dedi.

Et ve su sıkı markajda! Fiyat uyanıklarına göz açtırılmayacak

Özellikle temel gıdadaki fiyat hareketliliğine yönelik yoğun denetimde olan piyasada su ve kırmızı et ürünleri sıkı markajda. Su fiyatlarında rekabet ortamı dengelenmeye çalışılırken; et üzerinde ise Kurban Bayramı öncesi baskı olmaması için çalışmalar yapılıyor.

Savunma ve havacılık sanayii ihracatında yeni zirve

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, nisan ayında 539 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir