Erzurum’da Karbonmonoksit Gazından Zehirlenme Vakası

Erzurum’da Sobadan Sızan Gazdan Zehirlenen Anne ve Çocukları Tedavi Altına Alındı

Erzurum’da merkez Yakutiye ilçesi Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde ikamet eden S.P ve çocukları N.P (2) ile R.P (6), sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenerek zehirlendi. Şans eseri ihbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri hemen sevk edildi.

Sağlık ekipleri, evdeki aileyi hemen ambulanslarla Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Yapılan incelemeler sonucunda, anne ve çocuklarının durumlarının kritik olmadığı belirlendi.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Mevlana Gül, karbonmonoksit gazı zehirlenmeleri hakkında uyarılarda bulundu. Dr. Gül, Nisan ayında hava sıcaklıklarının yükseldiği ancak gece saatlerinde hala soğukların devam ettiği geçiş dönemlerinde karbonmonoksit zehirlenmelerinde artış görüldüğünü ifade etti.

Karbonmonoksit zehirlenmesinin belirtilerinin baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, halsizlik ve bilinç kaybı olduğunu vurgulayan Dr. Gül, “Özellikle kapalı ortamlarda soba veya kombi kullanımı sırasında oluşan gaz sızıntıları ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu yüzden soba yatmadan önce kapatılmalı, bacalar düzenli aralıklarla temizlenmeli ve ortam sık sık havalandırılmalıdır.” şeklinde uyarılarda bulundu.

Ayrıca, benzer belirtilerle karşılaşan vatandaşların vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramaları gerektiğini söyleyen Dr. Gül, basit önlemlerin hayat kurtarabileceğini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / İlhami Erkılıç – Sağlık

Related Posts

Sadece 30 gün şekersiz yaşayın… Vücudunuzda neler değiştiğine inanamayacaksınız

Günlük hayatın görünmez bağımlılığı olan şeker, yalnızca damak tadımızı değil, bedenimizin işleyişini de etkiliyor. Sadece 30 gün boyunca ilave şekeri kesmek zihinsel berraklıktan karaciğer sağlığına, cilt gençliğinden bağışıklık sistemine kadar vücutta adeta sessiz bir devrim başlatıyor.

Güneş kremi kullanımı yaz kış sürekli olmalı: Uzmanından kritik uyarılar

Yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremi kullanımı hayati önem taşıyor. Uzmanlar, güneş koruyucunun doğru seçilmesi, yıl boyu düzenli ve yeterli miktarda uygulanması gerektiğini vurguluyor.

Göz tansiyonu sinsi tehlike: Erken teşhis hayati önemde

Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokom, genellikle hiçbir belirti vermeden ilerleyen ve erken teşhis edilmediğinde kalıcı görme kaybına yol açabilen sinsi bir hastalık olarak biliniyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sait Günerigök, “Glokom genellikle yavaş ve sinsi seyreder. Bu nedenle yılda bir kez göz muayenesi yaptırmak, özellikle risk grubundaki bireyler için hayati önem taşır” dedi.

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

Sivrisinekten daha küçük ama ölümcül parazit taşıyor! Uzmanlardan ‘yakarca sineği’ uyarısı…

Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, “Yakarca” sineği ve taşıdığı Leishmania paraziti nedeniyle tropikal hastalık riskini artırıyor. Uzmanlar, deri ve sistemik formları bulunan hastalığa karşı vatandaşları dikkatli olmaları ve korunma yöntemlerini uygulamaları konusunda uyarıyor.

‘Haftada 150 dakika egzersizle kalp krizi riskini azaltmak mümkün’

‘Haftada 150 dakika egzersizle kalp krizi riskini azaltmak mümkün’