MÜSİAD’da koltuk değişimi: Yeni başkan seçildi

“`html

MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

MÜSİAD’ın 28. Olağan Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi’nde saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlamıştır.

Genel kurulda derneğin yeni dönem yönetim kurulunun asil ve yedek üyeleri seçildi. Asil yönetim kurulu üyeleri arasında Burhan Özdemir, Ahmet Doğan Alperen, Eyüp Uğur, Muhammed Selim Başdemir, Abdulkadir Çınar, Fahrettin Oylum, Yunus Kartal, Selim Sar, Cemal Özen, Hasan Engin Tuncer, Ayşe Akgül Can, Mahmut Sefa Çelik, Ahmet Karakaya, Fatih Altunbaş, Mehmet Hilmi Kağnıcı, Abdullah Bozatlı, Selçuk Kar, Osman Nuri Önügören ve Mağsum Usta yer aldı.

Yeni dönemin genel başkanlığına, daha önceki dönemde genel başkan yardımcılığı görevini üstlenen Burhan Özdemir seçildi. Özdemir, MÜSİAD’ın 8. başkanı olarak görev alacaktır.

EMANET OLARAK GÖRDÜĞÜM BİR GÖREV

Burhan Özdemir, genel kurulda yaptığı konuşmada, bu görevi bir teslimiyet, vefa ve dava için bir nöbet olarak gördüğünü vurgulayarak destekleri için teşekkür etti. Özdemir, bu görevin büyük bir sorumluluk taşıdığını söyleyerek, “Bu görevi ben bir makam olarak değil, bir emanet olarak kabulleniyor ve üzerimde değil, gönlümde taşıyorum.” ifadelerini kullandı.

Özdemir, ekonomik zorlukların yanı sıra manevi değerlerin de sarsıldığını belirterek, “Finansa ulaşmanın zorlaştığı, yatırımların cesaret değil, gözü karalık gerektirdiği bu günlerde MÜSİAD’a büyük görevler düşüyor. Biz MÜSİAD’ı yalnızca konfor için değil, sorumluluk için seçtik. Yeni yönetim kurulumuzla daha fazla dinlenecek, sizleri daha çok dinleyecek ve daha çok çalışacağız. Her üyenizi bu süreçte aktif bir katılımcı yapacağız.” dedi.

MÜSİAD VİZYONUNU BELİRLEYECEK BELGE

MÜSİAD Başkanı Özdemir, yeni dönem için önemli hazırlıklarının bulunduğunu ve ilk kampı gerçekleştirdikten sonra MÜSİAD Vizyon Belgesi’ni yayımlamak istediklerini açıkladı. Bu belgenin ilk olarak üyelerle paylaşılacağını belirten Özdemir, “Belgede geleceğe yönelik hedeflerimizi ve yol haritamızı paylaşmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Özdemir, sözlerine devam ederek, “MÜSİAD’ın yeni dönemde odaklanması gereken konular arasında, eğitim faaliyetleri, MÜSİAD Akademi ve UTESAV’ın yeniden yapılandırılması, Ölçme Değerlendirme Merkezi’nin kurulması gibi birçok önemli başlık bulunuyor.” ifadeleriyle projelerini açıkladı.

YATIRIM AJANSI KURULACAK

Burhan Özdemir, ayrıca MÜSİAD ile iş adamlarının yurt dışına açılması ve yurt dışından ortak edinmesi için MÜSİAD Ticari Yatırım Ajansı’nı kurmayı hedeflediklerini belirtti. Politikaları daha etkin bir şekilde yürütmeyi amaçladıklarını ifade eden Özdemir, ilk etapta farklı politika kurulları oluşturmayı planladıklarını vurguladı.

35 YILDA 8. GENEL BAŞKAN

Önceki MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, 3 yıl 8 aylık görev süresini değerlendirerek, “Bu kutsal vazifeyi daha ileriye taşıyarak devretmenin huzurunu yaşıyorum. MÜSİAD’ın 35. kuruluş yıl dönümünde özel bir gün yaşıyoruz.” dedi.

Asmalı, MÜSİAD’ın 35 yıllık geçmişinin yanında her zaman yüksek idealler peşinde koşarak ilerlediğini dile getirip, “Bu organizasyon, sadece bir iş kurumu olmaktan çıkıp büyük bir manevi değer haline geldi. Bizler, MÜSİAD’ın gölgesinde büyüyen birer neferiz. Amacımız hep ahlaki değerleri ön planda tutmak oldu.” açıklamasında bulundu.

BURHAN ÖZDEMİR KİMDİR?

1977 yılında Düzce’nin Akçakoca ilçesinde dünyaya gelen Burhan Özdemir, ilk ve ortaöğrenimini burada tamamladı. Lisans eğitimini Dumlupınar Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği bölümünde 2000 yılında bitiren Özdemir, ardından Manchester Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Özdemir, kariyeri boyunca pek çok ulusal ve uluslararası projede yer aldı ve 2008 yılında Türkiye’ye dönerek OPTİMAL Şirketler Grubu’nu kurdu.

Özdemir, aynı zamanda eğitim, sağlık ve sosyal projelerde büyük önem taşıyan OPTİMAL Vakfı’nın da kurucusudur. MÜSİAD’ın 27. Olağan Genel Kurulunda genel başkan yardımcılığı görevine seçilmişti.

“`

Related Posts

‘İtibardan tasarruf olmaz’ demişti: Ormana değil Saray’a bütçe! 6 haftalık bütçe ile filo kuruluyor…

Türkiye’de yaz aylarında yeniden gündeme gelen orman yangınları, müdahale kapasitesini ve hava filosunu tartışmaya açtı. Yangınlara müdahale için yapılan harcamalar ve eldeki ekipmanların yeterliliği kamuoyunda sorgulanıyor.

İstanbul’un enflasyonu belli oldu

İstanbul’un enflasyonu belli oldu

Temmuz zammı netleşiyor: Memura ve emekliye ne kadar zam yapılacak?

Memur ve emekli maaşlarında Temmuz zammı için nefesler tutuldu. TÜİK’in açıklayacağı haziran ayı enflasyon verisi öncesi, 6 aylık enflasyon farkı hesapları hız kazandı. Beklentiye göre emekliye yüzde 16.95, memura ise toplu sözleşme ile birlikte yüzde 15.85 oranında kümülatif zam yapılması gündemde.

Vergi incelemeleri dijitalleşti: e-İnceleme sistemi kullanıma açıldı

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı (VDK), e-İnceleme Sistemi’nin bugün itibarıyla uygulanmaya başlandığını bildirdi.

Çiftçiler isyan etti: Kendi ülkemizde sahipsiz ve yetim kaldık

Bereketli Çukurova topraklarında biber, domates ve karpuz gibi ürünleri para etmediği için tarlada çürümeye terk edilen emektar çiftçiler adeta isyan etti, iktidardan acil çözüm ve destek istedi.

Bankadan kredi çekmeyi düşünenlere kritik uyarı

Piyasalarda son dönemde yaşanan olumlu gelişmeler, 24 Temmuz’daki Merkez Bankası toplantısında faiz indirimi beklentisini artırdı. Orta Doğu’daki ateşkes ve petrol fiyatlarındaki düşüş, kredi faizlerinde gerileme sinyalleri verirken; uzmanlar, kredi çekecekleri kısa vadeli ve düşük tutarlı kullanım konusunda uyarıyor.