Araştırma: 112’ye gelen her 4 çağrıdan 1’i asılsız ya da acil değil

Komuta Kontrol Merkezlerinde Çalışanların Çağrılarla İlgili Talepleri

Bir araştırmaya göre, komuta kontrol merkezlerinde çalışanların %53.1’i, gelen aramaların %25’inden fazlasının asılsız ya da acil olmayan aramalar olduğunu belirtti. Bu da demek oluyor ki 112’ye gelen her 4 çağrıdan 1’i asılsız ya da acil değil.

Diğer yandan, katılımcıların %75.1’i Komuta Kontrol Merkezlerinde yeterli istihdamın sağlanması gerektiğini vurguladı. Araştırmadan elde edilen bulgular doğrultusunda Sağlık-Sen, 112 acil sağlık hizmetlerindeki yoğunluğu azaltacak önerilerde bulundu. Öneriler arasında 112 ekiplerinin gerçek hastaya ulaşabilmesi için vaka elemesinin yapılması gerektiği ve objektif kriterlerle puanlama sisteminin uygulanması yer alıyor. Aksi takdirde, kalp krizleri veya trafik kazaları gibi olaylara müdahalede sorunlar yaşanabileceği belirtildi.

Yapılan araştırmada 112 çalışanlarından çözüm önerileri istendi. Katılımcıların önerileri değerlendirilerek bazı sonuçlar elde edildi. Öneriler arasında halkın sağlık konusunda bilinçlendirilmesi, vaka bildirimi yaparken detaylı bilgi verilmesi, ambulanslara yol vermeyenlerin denetlenmesi ve ambulans ekiplerine kolaylık sağlanması gibi maddeler bulunmaktadır.

Related Posts

Sadece 30 gün şekersiz yaşayın… Vücudunuzda neler değiştiğine inanamayacaksınız

Günlük hayatın görünmez bağımlılığı olan şeker, yalnızca damak tadımızı değil, bedenimizin işleyişini de etkiliyor. Sadece 30 gün boyunca ilave şekeri kesmek zihinsel berraklıktan karaciğer sağlığına, cilt gençliğinden bağışıklık sistemine kadar vücutta adeta sessiz bir devrim başlatıyor.

Güneş kremi kullanımı yaz kış sürekli olmalı: Uzmanından kritik uyarılar

Yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremi kullanımı hayati önem taşıyor. Uzmanlar, güneş koruyucunun doğru seçilmesi, yıl boyu düzenli ve yeterli miktarda uygulanması gerektiğini vurguluyor.

Göz tansiyonu sinsi tehlike: Erken teşhis hayati önemde

Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokom, genellikle hiçbir belirti vermeden ilerleyen ve erken teşhis edilmediğinde kalıcı görme kaybına yol açabilen sinsi bir hastalık olarak biliniyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sait Günerigök, “Glokom genellikle yavaş ve sinsi seyreder. Bu nedenle yılda bir kez göz muayenesi yaptırmak, özellikle risk grubundaki bireyler için hayati önem taşır” dedi.

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

Sivrisinekten daha küçük ama ölümcül parazit taşıyor! Uzmanlardan ‘yakarca sineği’ uyarısı…

Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, “Yakarca” sineği ve taşıdığı Leishmania paraziti nedeniyle tropikal hastalık riskini artırıyor. Uzmanlar, deri ve sistemik formları bulunan hastalığa karşı vatandaşları dikkatli olmaları ve korunma yöntemlerini uygulamaları konusunda uyarıyor.

‘Haftada 150 dakika egzersizle kalp krizi riskini azaltmak mümkün’

‘Haftada 150 dakika egzersizle kalp krizi riskini azaltmak mümkün’