Bebe-çocuk konfeksiyoncuları 2025’i “toparlanma yılı” görüyor

Bursa’da Bebe ve Çocuk Konfeksiyon Sektörü Kümeleniyor

Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Servet Yılmaz, Bursa’daki Vişne Ticaret Bölgesi’nde bebek ve çocuk konfeksiyon sektörünün doğal bir kümelenmesinin olduğunu belirtti.

Yılmaz, yıllar içinde söz konusu bölgedeki üreticilerin artmasıyla sektörün önemli ölçüde büyüdüğünü vurgulayarak, 2003 yılında kurulan derneğin sektörün çatı kuruluşu haline geldiğini açıkladı.

Bursa’daki bu sektörde yaklaşık 4 bin üretici ve 100 bin çalışanın faaliyet gösterdiğini belirten Yılmaz, Türkiye’nin bebe ve çocuk konfeksiyon ihtiyacının yüzde 80’inin Bursa’dan karşılandığını dile getirdi. Ayrıca Türkiye’de yaklaşık 18 milyar dolarlık hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının yaklaşık yüzde 15-20’sinin bebe çocuk sektörü tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Umutsuzluğa Kapılmadan İlerliyoruz

Servet Yılmaz, sektörün 2024’ün ilk yarısını olumlu geçirdiğini söyleyerek, geçen yılın ikinci yarısında ekonomik ve ihracat zorlukları yaşandığını belirtti. Ancak umutlu olduklarını dile getiren Yılmaz, “2025’in ikinci çeyreğinden itibaren piyasaların daha olumlu bir seyir izleyeceğini umuyoruz.” dedi.

Yılmaz, sektör olarak geçen yıl Rusya’ya yoğun ticaret yapıldığını ancak son zamanlarda bu ticaretin azaldığını belirtti. Türki Cumhuriyetler ve Afrika’nın şu anda önde olduğunu belirten Yılmaz, sektörün hareketli ve esnek olduğunu vurgulayarak önümüzdeki günlerde düzenlenecek fuarla yeni adımlar atacaklarını söyledi.

“Fuardan Yüksek Beklentilerimiz Var”

Yılmaz, sektörün en büyük fuarı olan Junioshow’un 28-30 Ocak tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirterek, fuara ilişkin heyecanlarının yüksek olduğunu dile getirdi. Özellikle yurt dışından gelecek olan yaklaşık 200 yabancı müşterinin fuara büyük bir katkı sağlayacağını belirten Yılmaz, fuarın sektörün uluslararası pazarlara açılan kapısı olduğunu söyledi.

Ticaret Bakanlığının destekleriyle gerçekleştirilen UR-GE Projesi kapsamında Suudi Arabistan’a gerçekleştirdikleri ziyaretin sektör için oldukça verimli geçtiğini belirten Yılmaz, ihracat açısından olumlu gelişmeler sağladıklarını ekledi.

Related Posts

Brent petrolün varili 70,54 dolardan işlem görüyor

Fiyatlar üzerinde özellikle jeopolitik risklerin ve artan küresel haber akışının etkisini gösterdiği ön plana çıktı

Hava tehdidine Türk kalkanı: Lazer ışını devreye girecek, Türkiye’nin süper gücü düşman füzelerini etkisiz bırakacak

ASELSAN YILDIRIM 100, gerçekleştirilen başarılı testlerin ardından savunma teknolojilerinde Türkiye’yi ileri bir seviyeye taşıyor. Özellikle helikopterler için geliştirilen sistem, ısı güdümlü füzelere karşı etkili bir savunma sunuyor. Geçtiğimiz …

Mısır ile Çin’den dolara darbe!

Mısır ve Çin, dolar bağımlılığını azaltmak ve ekonomik ilişkileri derinleştirmek amacıyla yerel para birimleriyle üç önemli anlaşmaya imza attı. Anlaşmalar kapsamında iki ülke arasındaki ticarette yuan ve Mısır lirası kullanımının artırılması hedefleniyor. Uzmanlar, bu adımın küresel finans sisteminde alternatif para birimlerine yönelişin işareti olduğunu belirtiyor.

Küresel piyasalarda tarife gündemi ile Fed’e yönelik gevşeme sinyalleri öne çıkıyor

Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifelerine ilişkin açıklamaları yakından takip edilirken, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikasında gevşeme yapabileceğine dair artan beklentiler risk iştahını artırdı.

‘Deprem bölgesindeki konutlar yıl sonuna kadar teslim edilecek’

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yılmaz, deprem bölgesinde 82 bin 980 bağımsız bölümün inşasına devam ettiklerini, bölgede 26 bin konutu kullanıcılarına teslim ettiklerini, kalan konutları yıl sonuna kadar teslim etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.