Çayırhan Maden Ocağındaki Kazada Yaralanan 12 İşçi Taburcu Edildi

Çayırhan Maden Ocağı’nda Yaralanan 12 İşçi Taburcu Edildi

Ankara’nın Nallıhan ilçesi Hırkatepe mevkiinde yer alan ve Çayırhan Yeraltı Maden Ocağı’na bağlı madende meydana gelen kaza sonucunda 14 işçi yaralandı. Yaralılardan 12’si taburcu edildi.

Olay, Çayırhan Yeraltı Maden Ocağı’nda saat 00.45’te meydana geldi. Çalışanların bulunmadığı bölgede tavan taşının kırılması sonucu oluşan ters hava akımı nedeniyle 2’si ağır toplam 14 işçi yaralandı. Yaralılar Beypazarı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Maden Mühendisi Enis Özdemir ve sistem yol vericisi Ferdi Güney ise Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Geri kalan 12 işçi ise Beypazarı Hastanesi’nde yapılan kontrollerin ardından taburcu edildi. Ankara’ya sevk edilen diğer 2 kişinin tedavisi devam etmektedir. Kazanın yaşandığı sırada madende 29 işçinin bulunduğu belirtildi.

Olayın ardından jandarma ekipleri maden sahasında güvenlik önlemleri alırken, faaliyetler durduruldu. İncelemeler devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / KEMAL DİRİ – 3.Sayfa

Related Posts

Sadece 30 gün şekersiz yaşayın… Vücudunuzda neler değiştiğine inanamayacaksınız

Günlük hayatın görünmez bağımlılığı olan şeker, yalnızca damak tadımızı değil, bedenimizin işleyişini de etkiliyor. Sadece 30 gün boyunca ilave şekeri kesmek zihinsel berraklıktan karaciğer sağlığına, cilt gençliğinden bağışıklık sistemine kadar vücutta adeta sessiz bir devrim başlatıyor.

Güneş kremi kullanımı yaz kış sürekli olmalı: Uzmanından kritik uyarılar

Yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremi kullanımı hayati önem taşıyor. Uzmanlar, güneş koruyucunun doğru seçilmesi, yıl boyu düzenli ve yeterli miktarda uygulanması gerektiğini vurguluyor.

Göz tansiyonu sinsi tehlike: Erken teşhis hayati önemde

Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokom, genellikle hiçbir belirti vermeden ilerleyen ve erken teşhis edilmediğinde kalıcı görme kaybına yol açabilen sinsi bir hastalık olarak biliniyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sait Günerigök, “Glokom genellikle yavaş ve sinsi seyreder. Bu nedenle yılda bir kez göz muayenesi yaptırmak, özellikle risk grubundaki bireyler için hayati önem taşır” dedi.

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

Sivrisinekten daha küçük ama ölümcül parazit taşıyor! Uzmanlardan ‘yakarca sineği’ uyarısı…

Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, “Yakarca” sineği ve taşıdığı Leishmania paraziti nedeniyle tropikal hastalık riskini artırıyor. Uzmanlar, deri ve sistemik formları bulunan hastalığa karşı vatandaşları dikkatli olmaları ve korunma yöntemlerini uygulamaları konusunda uyarıyor.

‘Haftada 150 dakika egzersizle kalp krizi riskini azaltmak mümkün’

‘Haftada 150 dakika egzersizle kalp krizi riskini azaltmak mümkün’