Gizlilik tartışması büyüyor; ChatGPT sohbetleri kalıcı olabilir

ChatGPT Sohbetleri Süresiz Saklanabilir

New York Times’ın açtığı telif hakkı davasında, ChatGPT ile yapılan kullanıcı görüşmelerinin süresiz saklanması talep edildi. Davacılar, OpenAI’ın ChatGPT modellerini eğitirken “milyonlarca makaleyi izinsiz kullandığını” ileri sürerken, aynı zamanda ChatGPT üzerinden yapılan görüşmelerin kalıcı olarak saklanmasını talep ediyor. Eğer talep kabul edilirse, silinen sohbetlerin bile sistemde saklanması gündeme gelebilir.

CEO Sam Altman’ın Twitter’daki Paylaşımı

Dava süreci devam ederken, OpenAI CEO’su Sam Altman konuyla ilgili olarak Twitter’da bir paylaşım yaptı. Altman, “Bence YZ ile konuşmak bir avukat ya da doktorla görüşmek gibi olmalı. Umarım toplum bunu yakında çözebilir.” ifadelerini kullandı.

OpenAI, Kullanıcı Gizliliğine Aykırı Olduğunu İddia Ediyor

OpenAI, New York Times’ın taleplerinin kullanıcı gizliliğine aykırı olduğunu savunuyor. Şirketin internet sitesinde yayımlanan açıklamada, “NYT’nin talepleri, kullanıcı gizliliğini koruma sözümüzle temelden çelişiyor.” denildi. OpenAI COO’su Brad Lightcap da bu taleplerin “gizlilik normlarını zayıflattığını” belirtti.

Veri Gizliliği Önemli Bir Tartışma Konusu

Hürriyet’in aktardığına göre, OpenAI halihazırda, kullanıcıların manuel olarak sildiği sohbetlerin hesaplarından tamamen kaldırıldığını ve sistemlerinden 30 gün içinde silindiğini belirtiyor. Ancak davacı tarafın talebi kabul edilirse, ChatGPT ile yapılan görüşmeler, kullanıcıların silmesine rağmen sistemde saklanabilecek. Yapay zekâ uygulamalarının yaygınlaşmasıyla birlikte, özel verilerin gizliliği, hem etik hem hukuki tartışmaların odağında yer almaya devam ediyor.

Related Posts

Yeni yapay zeka hava tahminlerinde devrim yarattı: 5 bin kat daha hızlı

Microsoft’un geliştirdiği yeni yapay zekâ modeli Aurora, kasırga, kum fırtınası ve okyanus dalgaları gibi ekstrem hava olaylarını mevcut sistemlerden 5 bin kat daha hızlı ve daha doğru tahmin edebiliyor. 1 milyondan fazla saatlik küresel atmosfer verisiyle eğitilen Aurora, şimdiye kadar hava durumu modelleri için kullanılan en büyük veri setlerinden biriyle çalışıyor.

Google Haritalar, metrodan daha hızlı çıkmak için doğru vagonu öneriyor

Google Haritalar, şehir içi toplu taşıma kullanıcılarını sevindirecek bir özellikle güncellendi. Yeni özellikle birlikte uygulama, metro yolculuklarında istasyon çıkışına en yakın olan vagonu önermeye başladı. Böylece kullanıcılar, kalabalığı aşmakla zaman kaybetmeden metrodan en kısa sürede çıkabilecek.

Bilim adamları Ay’da trilyon dolarlık ‘hazine’ buldu

Yeni bir araştırmaya göre, Ay’daki 6 bin 500 krater, paladyum veya iridyum gibi diğer değerli cevherlerin yanı sıra önemli miktarda platin içeriyor.

Meta’dan 10 milyar dolarlık yapay zeka hamlesi

Meta, yapay zeka teknolojilerine yönelik en büyük dış yatırımını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bloomberg’in aktardığına göre şirket, yapay zeka odaklı Scale AI’a 10 milyar doları aşan bir yatırım yapma planı üzerinde çalışıyor. Bu yatırım …

App Store’da yılın en iyi oyun ve uygulamaları belli oldu

Apple’a göre App Store’un 2025 yılındaki yıldızları belli oldu. Uygulama mağazasında yer alan en iyi uygulamalar ve oyunlar farklı kategorilerde yer alıyor.

Bomba robotu ‘TMR-II Halil’ Jandarmanın hayat kurtaran yardımcısı olmaya devam ediyor

Samsun İl Jandarma Komutanlığı’na 2023 yılında kazandırılan yerli ve milli “TMR-II Halil Bomba Uzaktan Müdahale Aracı”, şüpheli cisim ve patlayıcılara müdahalede etkin rol oynuyor. Araç, görevlerde personelin can güvenliğini korurken, müdahale sürecinde teknolojik avantajlar sağlıyor.