Göz tansiyonu sinsi tehlike: Erken teşhis hayati önemde

Glokom Nedir ve Kimler Risk Altında?

Göz içi basıncının yükselmesi sonucu göz sinirlerinin zarar görmesiyle ortaya çıkan glokom, genellikle belirtiler fark edilene kadar ilerleyen tehlikeli bir hastalıktır. Uzmanlar, glokomun genellikle hastaların farkında olmadığı bir hastalık olduğunu belirtiyor.

40 Yaş Üstü Grup Daha Fazla Risk Altında

Glokom her yaşta görülebilse de 40 yaş üstü bireyler, aile geçmişinde glokom olanlar, diyabet veya hipertansiyon gibi sistemik hastalıkları bulunanlar ve uzun süre kortizon kullananlar daha fazla risk altında. Uzmanlar, özellikle risk grubundaki bireylerin yılda bir kez göz muayenesi yaptırmalarını önemle vurguluyor.

Erken Tanı ve Çeşitli Tedavi Seçenekleri

Glokom erken teşhis edildiğinde görme kaybının önlenebileceği belirtiliyor. Tanı için göz içi basıncı ölçümü, görme alanı testi ve optik sinir analizleri yapılıyor. Tedavide ise damla kullanımı, lazer tedavileri ve cerrahi yöntemler uygulanabiliyor. Son dönemlerde GATT ameliyatları da hastalara başarılı bir şekilde uygulanabiliyor. Ancak tedavinin etkili olabilmesi için hastanın takip ve ilaç kullanımına özen göstermesi gerekiyor.

Göz Kontrolleri Genel Sağlık İçin Önemli

Uzmanlar, glokomun önlenebilir körlük nedenleri arasında önemli bir yer tuttuğunu belirtiyor. Düzenli göz kontrollerinin sadece göz sağlığı için değil, genel yaşam kalitesinin korunması açısından da büyük önem taşıdığını vurguluyor.

Related Posts

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

Sivrisinekten daha küçük ama ölümcül parazit taşıyor! Uzmanlardan ‘yakarca sineği’ uyarısı…

Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, “Yakarca” sineği ve taşıdığı Leishmania paraziti nedeniyle tropikal hastalık riskini artırıyor. Uzmanlar, deri ve sistemik formları bulunan hastalığa karşı vatandaşları dikkatli olmaları ve korunma yöntemlerini uygulamaları konusunda uyarıyor.

‘Haftada 150 dakika egzersizle kalp krizi riskini azaltmak mümkün’

‘Haftada 150 dakika egzersizle kalp krizi riskini azaltmak mümkün’

Tokat’ta KKKA şüphesiyle tedavi gören bebek hayatını kaybetti

Tokat’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören 1,5 yaşındaki bebek hayatını kaybetti.

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Bu nadir görülen kanser belirtisi sadece banyoda ortaya çıkıyor

Uzmanlar, safra yolu kanserinin (kolanjiyokarsinom) sessiz ilerleyip çoğu kez geç evrede teşhis edildiğine dikkat çekiyor. İlk uyarı işaretleri sıklıkla tuvalette ortaya çıkıyor; ancak sindirim veya idrar yolu problemleriyle karıştırılabildiği için gözden kaçabiliyor.