Konya AMATEM’in Yeni Binası Alkol ve Madde Bağımlılara Umut Olacak

Konya AMATEM’in Yeni Binası Hizmete Açıldı

Konya AMATEM’in yeni binası, alkol ve madde bağımlılığıyla mücadelede önemli bir merkez haline geldi. Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, yeni tesisin basın mensuplarına tanıtımını yaparak, önemli açıklamalarda bulundu.

33 bin metrekare alana inşa edilen bu modern tesis, 80 yatak kapasitesiyle hizmet verecek. Kadın ve erkek hastalar için ayrı bölümler bulunan bina, spor alanları, müzik odaları, tarım alanları gibi çeşitli aktivite alanlarıyla hastaların konforunu ön planda tutuyor. Ayrıca alkol bağımlılığıyla mücadele için özel bir yoğun bakım alanı da mevcut.

Yapımı tamamlanan Konya AMATEM binası, 12 bin metrekare kapalı alana sahip olup 4 katlıdır. Poliklinikler, terapi odaları, laboratuvar alanları ve dinlenme alanları gibi birçok imkanı içinde barındıran tesis, mayıs ayında yataklı tedavi hizmetine başlamayı planlıyor.

Bu önemli merkezin açılmasıyla birlikte, Konya ve çevre illerdeki alkol ve madde bağımlılığıyla mücadelede büyük bir adım atılmış olacak. AMATEM binası, bölgeye sağlık alanında önemli bir katkı sunmayı hedefliyor.

AMATEM Binasının Özellikleri:

  • 33 bin metrekare alan
  • 12 bin metrekare kapalı alan
  • 80 yatak kapasitesi
  • 5 poliklinik
  • 2 yataklı gözlem odası
  • Psikolog odaları

Bu önemli gelişmeyle ilgili detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HALİL İBRAHİM TAHA TAŞ – Yerel

Related Posts

Güneş kremi kullanımı yaz kış sürekli olmalı: Uzmanından kritik uyarılar

Yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremi kullanımı hayati önem taşıyor. Uzmanlar, güneş koruyucunun doğru seçilmesi, yıl boyu düzenli ve yeterli miktarda uygulanması gerektiğini vurguluyor.

Göz tansiyonu sinsi tehlike: Erken teşhis hayati önemde

Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokom, genellikle hiçbir belirti vermeden ilerleyen ve erken teşhis edilmediğinde kalıcı görme kaybına yol açabilen sinsi bir hastalık olarak biliniyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sait Günerigök, “Glokom genellikle yavaş ve sinsi seyreder. Bu nedenle yılda bir kez göz muayenesi yaptırmak, özellikle risk grubundaki bireyler için hayati önem taşır” dedi.

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

Sivrisinekten daha küçük ama ölümcül parazit taşıyor! Uzmanlardan ‘yakarca sineği’ uyarısı…

Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, “Yakarca” sineği ve taşıdığı Leishmania paraziti nedeniyle tropikal hastalık riskini artırıyor. Uzmanlar, deri ve sistemik formları bulunan hastalığa karşı vatandaşları dikkatli olmaları ve korunma yöntemlerini uygulamaları konusunda uyarıyor.

‘Haftada 150 dakika egzersizle kalp krizi riskini azaltmak mümkün’

‘Haftada 150 dakika egzersizle kalp krizi riskini azaltmak mümkün’

Tokat’ta KKKA şüphesiyle tedavi gören bebek hayatını kaybetti

Tokat’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören 1,5 yaşındaki bebek hayatını kaybetti.