YÖK’ün Akademik Tez Programı’na 119 üniversiteden başvuruldu

YÖK ve SSB İşbirliğiyle Yapılan Akademik Tez Programı’na 119 Üniversiteden Başvuru Geldi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), yapay zeka alanında gerçekleştirdikleri Akademik Tez Programı’na (ATP) 119 üniversiteden başvuru aldı. Program kapsamında lisans ve yüksek lisans tezlerine destek verilirken, ASELSAN’da düzenlenen etkinlikte başarılı projeler sergilendi.

Açıklamalara göre, YÖK Üyesi Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu’nun da katıldığı etkinlikte öğrenciler, sektör uzmanları, savunma sanayi firmalarının temsilcileri, insan kaynakları yetkilileri ve akademisyenlerle bir araya geldi.

Üniversitelerde yapay zeka alanında yapılan çalışmaların sektör ihtiyaçlarına cevap vermesi ve yetenekli öğrencilerin sektöre kazandırılması hedeflenen ATP’ye, 119 üniversite ve 58 bölümden toplam 421 başvuru geldi.

Programda, 20 firmadan 99 mentör öğrencilere danışmanlık yaparken, yüksek puan alan ilk 40 öğrenci ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN ve HAVELSAN gibi firmalarda staj yapma fırsatı buldu.

Öğrenciler ayrıca aday mühendislik, proje desteği, akademik yayın teşviki ve yurt dışı konferans katılımı gibi ek ödüllerden yararlanabilecek.

En çok başvuru yapan ilk 5 üniversite ise Gazi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi oldu. (AA)

Related Posts

KİT ne demek? KİT sözleşmeli personel nedir, ne iş yapar?

KİT’ler, kamu yararına ekonomik faaliyet gösteren devlet kuruluşlarıdır. KİT sözleşmeli personeli ise bu kuruluşlarda, belirli sözleşme ve haklarla çalışan, kamu hizmeti sunan personeldir. Görevleri, çalıştıkları KİT’in faaliyet alanına göre değişir; ancak genel olarak kamu hizmetlerinin sürekliliğini ve verimliliğini sağlamak temel amaçtır Peki, KİT sözleşmeli personel nedir, ne iş yapar? İşte, o ayrıntılar

Nobel ödüllü profesör Princeton’a davet etti… Liseli Bengisu’ya Asya’dan kimya altın madalyası

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınavda 2022 yılının birincilerinden Galatasaray Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Bengisu Ece Bakırdere, fabrika ya da laboratuvarlar tarafından atık sulara yüksek miktarda salınan ve içme sularınada karışabilen ‘fenolftalein’i akıllı telefonla tespit edebilen bir sistem geliştirdi. İnsan sağlığına zararlı olduğu ve kansere yol açabildi bilinen bu kimyasalın tespiti için de pahalı ve kullanımı zor cihazlara ihtiyaç duyuluyor. Bakırdere projesiyle, “20. Asya Kimya Kongresi” kapsamında Tayland’da düzenlenen “Science Projects in Schools Showcase” yarışmasında altın madalya kazandı. Diğer yandan Bengisu, 2021 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. MacMillan tarafından lise sonrası araştırma grubuna katılması için Princeton Üniversitesi’ne davet edildi.

15 Temmuz resmi tatil mi, hangi gün 2025? Kamu ve özel sektörde 15 Temmuz tatil mi olacak, yarım gün mü? İşte 2025 yılı resmi tatil takvimi ile belli oldu!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yaklaşırken, kamu ve özel sektör çalışanları da 15 Temmuz tatil mi olacak? sorusuna yanıt aramaya başladı. Bu sene hafta içine denk gelen 15 Temmuz’da yurt genelinde çeşitli etkinlikler ve programlar düzenlenecek. FETÖ’nün darbe girişimine gösterilen direnişin resmi olarak tescillenmesinin talep edildiği TBMM’de, resmi tatil kanun teklifi görüşülmüş ve karara bağlanmıştı. Resmi tatillerde bazı özel sektörde çalışanlar mesai ücreti alırken, kamu kurumları kapalı oluyor. Hastane, devlet daireleri, PTT, okul gibi kamu binaları resmi tatillerde hizmet vermiyor. Peki, 15 Temmuz resmi tatil mi, yarım gün mü? 15 Temmuz 2025 hangi gün? İşte, o konu hakkında detaylar.

TBMM iklim kanunu teklifi son durum 2025 || İklim kanunu teklifi Meclis’te kabul edildi mi, geçti mi?

Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadelede dönüm noktası olması beklenen İklim Kanunu Teklifi, 2025 yılında TBMM gündeminde yer alıyor. 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi ve yeşil büyüme vizyonu doğrultusunda hazırlanan teklif, sera gazı emisyonlarının azaltılması, iklim adaleti ve sürdürülebilir kalkınma ilkelerini merkeze alıyor. Ancak, teklifin içeriği, özellikle karbon ticareti ve büyük ölçekli şirketlerin teşviki gibi maddeler, kamuoyunda ve muhalefet cephesinde eleştirilere neden oldu. Peki, İklim Kanunu Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi mi? İklim kanunu teklifi Meclis’ten geçti mi?

Öğretmenler Kadıköy’den iktidara çağrıda bulundu

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Kadıköy’den Ankara’ya “Büyük Öğretmen Yürüyüşü” adını verdikleri bir yürüyüş başlattı. Yürüyüş öncesinde yapılan açıklamada “Biz yaşamak istiyoruz. Biz mesleğimize devam etmek istiyoruz” denildi.

Gün değişikliği fayda etmedi: NOW’ın iddialı dizisi final yapıyor!

Gün değişikliği fayda etmedi: NOW’ın iddialı dizisi final yapıyor!