‘Yurt dışı müteahhitlik sektörümüz 28,6 milyar dolar proje büyüklüğüne ulaştı’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Cumhuriyet Rekoru Kırıldı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye Müteahhitler Birliği’nde düzenlenen ‘Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri 2024 Yılı Değerlendirmesi Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, 2024 yılında mal ihracatında tarihi bir başarı elde edildiğini belirterek, mal ithalatındaki azalışa dikkat çekti. Mal ihracatının 262 milyar dolar seviyesine ulaştığını ifade eden Bolat, mal ithalatının ise 344,1 milyar dolara gerilediğini söyledi. Dış ticaret açığının 82,2 milyar dolara düştüğünü vurgulayan Bakan Bolat, ihracatın ithalatı karşılama oranının ise yüzde 76,1 olduğunu açıkladı. Bolat, hizmet ihracatının 2024 yılında 114 milyar doları bulacağını belirtti.

‘Türk Şirketleri 137 Ülkede Tercih Ediliyor!’

Ömer Bolat, 137 ülkede yer alan 12 bin 461 müteahhitlik projesinde Türk şirketlerine olan ilginin arttığını dile getirdi. 2024 yılında 28 milyar 600 milyon dolarlık proje büyüklüğüne ulaşıldığını belirten Bolat, Orta Doğu ve Körfez bölgesindeki başarının önemine dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye’nin pazarında Suudi Arabistan’ın 1’inci sıraya yükseldiğini söyleyen Bolat, Afrika ve Avrupa’daki projelere de değindi.

‘Teknik Müşavirlikte Türkiye 7’nci Sırada!’

2024 yılı sonunda toplam teknik müşavirlik proje değerinin 3,46 milyar dolara ulaştığını belirten Bakan Bolat, Türk teknik müşavirlik şirketlerinin uluslararası arenada önemli bir yer edindiğini söyledi. Türkiye’nin teknik müşavirlik alanında 7’nci sırada yer aldığını vurgulayan Bolat, Suudi Arabistan ve Romanya gibi ülkelerin Türk firmaları için önemli pazarlar olduğunu aktardı.

Bakan Bolat, Türkiye’nin dış ticaret ve müteahhitlik alanındaki başarılarına değinerek, gelecek hedeflere yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Related Posts

‘İtibardan tasarruf olmaz’ demişti: Ormana değil Saray’a bütçe! 6 haftalık bütçe ile filo kuruluyor…

Türkiye’de yaz aylarında yeniden gündeme gelen orman yangınları, müdahale kapasitesini ve hava filosunu tartışmaya açtı. Yangınlara müdahale için yapılan harcamalar ve eldeki ekipmanların yeterliliği kamuoyunda sorgulanıyor.

İstanbul’un enflasyonu belli oldu

İstanbul’un enflasyonu belli oldu

Temmuz zammı netleşiyor: Memura ve emekliye ne kadar zam yapılacak?

Memur ve emekli maaşlarında Temmuz zammı için nefesler tutuldu. TÜİK’in açıklayacağı haziran ayı enflasyon verisi öncesi, 6 aylık enflasyon farkı hesapları hız kazandı. Beklentiye göre emekliye yüzde 16.95, memura ise toplu sözleşme ile birlikte yüzde 15.85 oranında kümülatif zam yapılması gündemde.

Vergi incelemeleri dijitalleşti: e-İnceleme sistemi kullanıma açıldı

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı (VDK), e-İnceleme Sistemi’nin bugün itibarıyla uygulanmaya başlandığını bildirdi.

Çiftçiler isyan etti: Kendi ülkemizde sahipsiz ve yetim kaldık

Bereketli Çukurova topraklarında biber, domates ve karpuz gibi ürünleri para etmediği için tarlada çürümeye terk edilen emektar çiftçiler adeta isyan etti, iktidardan acil çözüm ve destek istedi.

Bankadan kredi çekmeyi düşünenlere kritik uyarı

Piyasalarda son dönemde yaşanan olumlu gelişmeler, 24 Temmuz’daki Merkez Bankası toplantısında faiz indirimi beklentisini artırdı. Orta Doğu’daki ateşkes ve petrol fiyatlarındaki düşüş, kredi faizlerinde gerileme sinyalleri verirken; uzmanlar, kredi çekecekleri kısa vadeli ve düşük tutarlı kullanım konusunda uyarıyor.